Cada divendres de 17 a 20h la ludoteca es converteix en un espai per a la gent jove del barri.

L’interès d’aquest espai obert respon a una necessitat del barri: un lloc on trobar-se i poder desenvolupar les seves idees i projectes. Un dels objectius principals és que els adolescents es trobin a gust, que no es sentin obligats i per tant, vinguin amb ganes.

La tasca dels educadors és dinamitzar el grup mitjançant dinàmiques i amb l’aprenentatge transversal que sorgeix de la bona sintonía entre els membres del grup. Amb els joves treballem per projectes, i a principi de trimestre animem a escollir diferents activitats i a que ells en proposin. A partir d’aquí, conjuntament, comencem a treballar en aquestes idees per dur-les a terme. D’aquesta manera, fem partícips als joves de la feina que suposa preparar i organitzar activitats de les que serán inclús ells mateixos els que les gaudiran.

Al llarg del trimestre es desenvolupen dos o tres projectes dinamitzats per algun dels educadors del centre, que estableix un vincle més pròxim amb els joves interessats amb aquella idea. Pel que fa a la resta de dies, aprofitem l’espai per conformar un grup de joves actiu, dinàmic i que s’interessi pel seu entorn social.

Son habituals activitats com: Tallers, Campionats de futbol, Sortides, Jocs grans, Ping-pong, Balls de Hip-hop, Pintades de graffitis, Campionats de futbolin, Jocs de la WII, Xerrades, Cinefòrums, Dinàmiques de grup, Debats d’actualitat, Laser Tag, RoomScape i Experiència Zombie, entre d’altres.


Activitats del curs proposades pels Joves.


Graffitis


https://www.youtube.com/watch?v=L0Pk2_fpSDM


RoomScape. Experiència grupal per sortir d’una sala tancada mitjançant la resolució d’enigmes.


Els Joves es van endinsar a la història d’un ex-alumne de l’Escola Montserrat que va viure extranyes desaparicions i que van impulsar el tancament dels centre. Els participants, en grups de 4 o 5, havien de descobrir el misteri. 40min plens d’enigmes, claus amagades, candaus, codis i missatges amagats van ser una part del  seguit de proves que van haver de resoldre per a escapar de la ludoteca. No tots els grups ho van aconseguir… però ho van disfrutar molt de totes maneres!